Dørtrin

Dørtrin benævnes også tærskler, dørtærskler, fodspark, fodtrin og bundkarm er et af de mest udsatte bygningsdele i boligen. De er offer for slid og spark i meget større grad end hjemmets trægulv. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, et dygtigt gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Såfremt du har trægulve, må ethvert gulvarbejde blive løst af os. Sandt nok er vores speciale gulvafslibning, gulvafhøvling og gulvbehandling, hvor vores kompetencer og ekspertiser virkelig finder sin plads. Trods det spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til slibning af parket og plankegulve og store gulvrenoveringer. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, får du et godt og billigt resultat løsning med tilfredshedsgaranti.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter brudefærden. Her bydes bruden velkommen i rummene for familiens fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvad er et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er konstant den værst sandsynlige og frembringer nogen knubs, slid og stød. Det betyder, at materialet normalt er af en hårdt træ, der kan holde til den store belastning og udsathed. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derved er mange dørtrin udført i eg og egetræ. For det meste vil rummenes dørtrin få den samme behandling som de tilstødende plankegulve eller parketgulve har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig flot slutresultet.

Dørtærskel og bundstykke?

Et dørtrin har diverse navne, som gentagne gange bruges i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin i en døråbning, som i længde og bredde modsvarer underkanten af døren. Det har en støjdæmpende effekt og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig deling af rummet, der bliver smart ved vedligeholdelse, rengøring og pleje.

Hvorfor udføres dørtrin i hårde træsorter som eg?

Som nævnt, udsættes dørtrin for en forrykt stor anvendelse. Hvilket gør dem sarte og vil kræve flittigere slibning end parketgulve og en modstandsdygtig behandling. I mange tilfæde lakeres dørtrinnene selvom gulvet får en anden behandling som sæbe, voks, lud, olie eller lud

Til hvad nytte runder dørtrin?

Brug og slid og mange års benyttelse af dørtrin i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves overvejende ved bløde træsorter som gran, fyr og lærk som har været praktiseret i mange hundrede år. meget slidte dørtrin kan typisk slibes plane, men vi møder gentagne gange gulve hvor en sanering og udskiftning er uundgåelig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Fodspark, bundstykker, bundkarme og fodtrin er alle en del af selve karmen. I nogle nye moderne boliger og hjem har trægulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i eg og egetræ, bruges den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Dermed opnås et ualmindelig hårdfør trin med særdeles god kvalitet.

Mester i opfriskning af dørtrin

Vi er specialister i gulvafsibning, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, bordplader, køkkenbordplader, trappetrinsamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *