Maling

Maling af gulve anvendes ret sjældent, idet træ looket hermed vil forsvinde. Træ er et praktfuld naturligt materiale, som står godt til enhver beboelse. Træ som gulvbelægning skaber velbehag, varme og hygge. Dette billede vil dog fordufte ved overmaling. Det er bestemt ikke uvæsentligt hvorledes et parketgulv males, så anvend altid en erfaren gulvfagmand til gulvmaling.

Hvorfor male parketgulve?

Maling er en stabil overfladebehandling som er fulddækkende. Herved kan træets naturlige look ikke bedømmes, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet træflade. Maling kan være en knippelgod overfladeløsning til temmelig slidte gulve, som ikke tåler en afhøvling eller afslibning.

Typer maling til parket og plankegulve?

Der bruges normalt 2 typer maling til parketgulve og plankegulve, alkyd og epoxy. Begge former for maling er ret slidstærke og anvendes ikke kun på gulve af træ, men også på betongulve i fabrikshaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Dersom et pankegulv eller parket er nyt eller nyslebet, vil overfladebehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder revner, misfarvninger, huller. Et malet pankegulv eller parket er let at vedligholde, rengøringvenlig og smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet går igang

Massive bræddegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, støv, smuds og snavs vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet plankegulv eller parketgulv?

Såfremt malingen viser tegn på brug, kan det behandles påny. Er malingen slidt igennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele falden. Vedligeholdelse, pleje og rengøring er nemt ligesom på et lakeret bræddegulv. Ved støvsugning og gulvvask får du et rent plankegulv eller parketgulv let og hurtigt, hvilket naturligvis er vellidt hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk farve. Et malet pankegulv eller parket kan også påmales kanter og border.

Skriv eller ring gerne til os for en snak om perspektiv for dit plankegulv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *